Societatea Romana Crestina  DORUL
1903 - 2008

Cultura si Filantropie

n       Din memoriile scrise ale D-lui Negoescu, aflam despre  actiunile Societatii care se implica cel mai mult in  ajutorarea celor nevoiasi si a bolnavilor.

n       Prin actiunile ei de binefacere si culturale, a ajuns in curand cunoscuta si in alte cercuri ale americanilor , dar mai ales ale altor organizatii romano-americane din imigratie ca "Societatea de Ajutor!“

n       De neuitat raman sarbatoririle Sfantului Craciun, pe care membrii Societatii il pregateau cu dragoste si daruire, oferind celor dragi, familiilor si prietenilor daruri minunate, obtinute prin grija membrilor dar si din bugetul Societatii.

n       Societatea s-a ocupat si de trimiterea in tara de ajutoare pentru soldatii romani in timpul primului razboi mondial.

n       In arhiva Societatii se afla o scrisoare de multumire a Reginei Maria (prin secretarul Curtii Regale) datata Octombrie 1920 trimisa in semn de recunostinta pentru fondurile de ajutor oferite de Societate in folosul orfanilor de razboi.


    


n       Societatea Crestina “Dorul” avea un motto, care s-a pastrat in arhive si care mai are inca rasunet si in zilele noastre: 

                             " UNUL SA ALINE DURERILE TUTUROR, 
                SI TOTI SA ALINE DURERILE UNUIA "!

Web Hosting Companies